Összeesküvés-elméletek

A összeesküvés-elmélet olyan közéleti álláspont, amely feltételezi, hogy részben vagy egészében feltáratlan vagy indokolatlannak látszó események, cselekmények mögött egy általa megnevezett csoport áll – Wikipedia

Conspiracy theory alert

Szinte nincs olyan témakör a világon, amihez ne társulna legalább egy összeesküvés-elmélet. Nekünk jutott rögtön kettő is. Bár kétségtelen, hogy a légköroptika szép nagy és színes témakör. Ugyan mindkettő csupán alaptalan feltételezés, nem tehetjük meg, hogy szó nélkül elmegyünk mellettük. Valakinek a tudományt is képviselnie kell, mert az ellenoldalon bizony sok a képviselő és szorgalmasan gyártják a vadabbnál vadabb teóriákat.
Tudjuk, hogy konteós berkeken belül nincs nagyobb bizonyíték egy elméletre, mint amikor valaki megpróbálja cáfolni azt, így írásaink nem az elméletek hívőinek, hanem a világ gondolkodó oldalának szólnak. Azonban álljon itt két gondolat a hívőknek is, akik előbb, vagy utóbb, de biztosan idetalálnak:

  • Nem, nem pénzel bennünket semmilyen titkos háttérhatalom! Bár gondolom hihetetlennek tűnik, de tényleg vannak akik azért foglalkoznak fizikával és légköroptikával, mert érdekesnek és fontosnak tartják.
  • Nem, nem manipuláljuk az időjárást és csíkozzuk össze az eget, de nem először lennénk megvádolva vele.

A két összeesküvés elmélet közül az egyik azt feltételezi, hogy titkos repülőgépek mérgekkel szórnak bennünket nap mint nap. Íme tehát a Chemtrail-konteó cáfolata.

Chemtrail összeesküvés elmélet

A másik elmélet szerint az Alaszkában üzemelő magaslégkör-kutató állomás, a HAARP képes nagy távolságból természeti katasztrófákat előidézni, vagy éppen az emberi gondolkodást manipulálni. Na, ezt sem hagyjuk cáfolat nélkül!

HAARP összeesküvés elmélet