Összeesküvés-elméletek

"A összeesküvés-elmélet olyan közéleti álláspont, amely feltételezi, hogy részben vagy egészében feltáratlan vagy indokolatlannak látszó események, cselekmények mögött egy általa megnevezett csoport áll." Wikipedia

Szinte nincs olyan témakör a világon, amihez ne társulna legalább egy összeesküvés-elmélet. Nekünk jutott rögtön kettő is. Bár kétségtelen, hogy a légköroptika szép nagy és színes témakör. Ugyan mindkettő csupán alaptalan feltételezés, nem tehetjük meg, hogy szó nélkül elmegyünk mellettük. Valakinek a tudományt is képviselnie kell, mert az ellenoldalon bizony sok a képviselő és szorgalmasan gyártják a vadabbnál vadabb teóriákat.
Tudjuk, hogy konteós berkeken belül nincs nagyobb bizonyíték egy elméletre, mint amikor valaki megpróbálja cáfolni azt, így írásaink nem az elméletek hívőinek, hanem a világ gondolkodó oldalának szólnak. Azonban álljon itt két gondolat a hívőknek is, akik előbb, vagy utóbb, de biztosan idetalálnak:

1. Nem, nem pénzel bennünket semmilyen titkos háttérhatalom! Bár gondolom hihetetlennek tűnik, de tényleg vannak akik azért foglalkoznak fizikával és légköroptikával, mert érdekesnek és fontosnak tartják.

2. Nem, nem manipuláljuk az időjárást és csíkozzuk össze az eget, de nem először lennénk megvádolva vele.

A két összeesküvés elmélet közül az egyik azt feltételezi, hogy titkos repülőgépek mérgekkel szórnak bennünket nap mint nap. Íme tehát a Chemtrail-konteó cáfolata.

A másik elmélet szerint az Alaszkában üzemelő magaslégkör-kutató állomás, a HAARP képes nagy távolságból természeti katasztrófákat előidézni, vagy éppen az emberi gondolkodást manipulálni. Na, ezt sem hagyjuk cáfolat nélkül!

 

Honlap készítés