Furcsa felhők

A bolygónkat körülölelő légkörben a felhő nem ritka jelenség. Többnyire a troposzférában fordulnak elő és legtöbb esetben folyékony halmazállapotú vízből, vagy jégkristályokból állnak. Az égen megfigyelhető felhők fajtáját és mennyiségét az aktuális időjárási paraméterek határozzák meg, ezek következményeként figyelhetünk meg fehér gomolyfelhőket, áttetsző fátyolfelhőket, vagy éppen vastag, szürke rétegfelhőt.

Az alábbi oldalakon olyan felhőkkel találkozhatsz, amelyek ritkán jelennek meg felettünk, alakjuk, méretük és színűk egészen különleges és meglepő, ezért az égre ritkán feltekintő ember gyakran mesterséges - vagy épp földönkívüli - eredetűnek véli őket és a róluk készített fotókat téves diagnózissal együtt osztja meg a közösségi oldalakon.

Most rendet teszünk a "furcsa felhők" sorában így látni fogod majd, hogy nem szabad lebecsülni a természet alkotókedvét! Valóban létezik néhány mesterséges eredetű felhőképződmény (kondenzcsík, rakétanyom) a legérdekesebbek kialakulásáért azonban változékony légkörünk tehető felelőssé.

Honlap készítés